Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας, Γιώργος Δαγαλάκης

Γύρω στις 10:50 το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον ενδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου κρατήθηκε όλη τη νύχτα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεταγωγή πραγματοποιήθηκε υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί που τη συνόδευαν της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι και, βεβαίως, αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Εξαγριωμένοι πολίτες που ανέμεναν στην είσοδο της Ευελπίδων φώναζαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου τόσο κατά την άφιξή της όσο και κατά την αποχώρηση: «Τι έκανες στα παιδιά σου, φόνισσα;», «Βρομιάρα», «Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου», «Ομολόγησε για να λυτρωθείς», «Σκύλα», καθώς και «Δώστε την Πισπιρίγκου σε εμάς να την τακτοποιήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε αρχικά στην Εισαγγελία εκτέλεσης ποινών και έπειτα πεζή στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12:00. Μέχρι τότε θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής.

Μετά την αποχώρηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, η ανακρίτρια της όρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορο, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. 

Η μεταφορά από την Εισαγγελία εκτέλεσης ποινών στην ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε υπό κλοιό αστυνομικής προστασίας:

 

Ο κ. Λύτρας αποχώρησε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά από σύντομο διάλογο που είχαν αφότου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον της. Ο διάλογος αυτός είχε ως εξής:

– «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος θα της κάνει κακό; Οι γιατροί ή οι νοσηλευτές;»

Εκείνη δεν απάντησε και στη συνέχεια ο κ. Λύτρας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπισή της.

Η επίσημη δήλωση του Απόστολου Λύτρα:

Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου, αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Η άφιξη της Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων:

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά της από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων:

Δείτε φωτογραφίες από την Ευελπίδων και τη ΓΑΔΑ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης