Από την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Πειραιά όπου εκδικάζεται η υπόθεση του NOOR1, μεταπηδά στην ΕΥΠ, η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου.

Με οριακή πλειοψηφία (6-5), το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα,  τοποθέτησε την  εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική λειτουργός εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Υπήρξε  εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της κ. Βλάχου  στο εξωτερικό προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.

Το 2014 η κυρία Βλάχου μετατίθεται από την Κρήτη στο Εφετείο Πειραιά και  τον Σεπτέμβριο του 2018  κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά  που δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων  ηρωίνης του πλοίου «Noor1».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης