Δυο αδέλφια, το όνομα των οποίων παραπέμπει σε μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, πέρασαν νωρίς το πρωί την πόρτα της ανακρίτριας Πειραιά, καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτήριο της Τροχαίας τον περασμένο Νοέμβριο. Η δικαστική λειτουργός που έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, έχει στα χέρια της στοιχεία που εμπλέκουν τους δυο νεαρούς, ηλικίας περίπου 25 ετών, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ βαριές κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος. Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έρευνα στο σπίτι τους στα Εξάρχεια όπου εντοπίστηκαν κάποια σπρέι πιπεριού και μαχαίρια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Η επίθεση στην Τροχαία Πειραιά είχε γίνει στις 14 Νοεμβρίου από μια ομάδα ατόμων που είχε εκτοξεύσει τέσσερις μολότοφ προκαλώντας φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη σκοπιά. Ο σκοπός του τμήματος αντέδρασε αμέσως και με έναν πυροσβεστήρα έσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί. Οι δράστες εξαφανίστηκαν στα στενά του περιοχής ενώ αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες προχώρησαν σε δυο προσαγωγές.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, συνελήφθησαν δυο άτομα, ηλικίας 24 και 20 ετών, και ύστερα από έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και δυο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή». Σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού κατά συναυτουργία, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες και τα ναρκωτικά. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου παραμένουν μέχρι σήμερα. 

https://www.zougla.gr/greece/article/pireas-mpoukalia-eflekto-igro-ke-kanavi-sta-spitia-ton-silif8enton-gia-tin-epi8esi-stin-troxea

https://www.zougla.gr/greece/article/dio-silipsis-gia-tin-epi8esi-stin-troxea-pirea

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης