Λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στην Αγία Γαλήνη οι πρόσφυγες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις νήσους Παξιμάδια, βορειοδυτικά της Γαύδου.

Πρόκειται τελικά για 44 άτομα, εκ των οποίων 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά, που αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εξ αυτών είναι ελαφρά τραυματισμένος, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, όλοι διανυκτέρευσαν πάνω στα νησάκια, καθώς τα ρούχα τους ήταν στεγνά.

Τα εν λόγω άτομα επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα. Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν στα νησάκια, όπου και παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονταν οι μετανάστες.

Η επιχείρηση σταμάτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης