Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη η δικογραφία για την εκμίσθωση των ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, τη χρονική περίοδο από το 2010 έως 2011, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα και του πρώην υφυπουργού, Σπύρου Βούγια.

Η υπόθεση αφορά την επέκταση τεσσάρων συμβάσεων για 12 μισθωμένα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος που θεωρήθηκαν επιζήμιες για το ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος του φακέλου της δικογραφίας που χειριζόταν ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος σχετικά με την υπερτιμολογημένη μίσθωση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την εταιρεία Erickson Air- Crane.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάρτιο, και το πρώτο σκέλος της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη σχετικά με την υπερτιμολόγηση μίσθωσης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων της ίδιας εταιρείας.

Σχετικές καταγγελίες είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούγιας το Μάιο του 2010. Ο κ. Βούγιας που είχε επαναδιαπραγματευθεί την επίμαχη σύμβαση, τόνισε πως , το 2009 η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.

Διαβάστε επίσης Η “κρυφή” υπογραφή του Παπουτσή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τα ελικόπτερα «καίνε» Όθωνα και Βούγια

Φωτιές στην πυροσβεστική

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης