Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, άμεσα και έγκυρα, δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα της Nεοελληνικής Γλώσσας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον «στίβο» των Πανελλαδικών εισέρχονται σήμερα και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, με στόχο να κατακτήσουν μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση και στις σχολές της επιλογής τους.

Οι μαθητές των ΓΕΛ καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, πανελλήνιες δίνουν 104.965 υποψήφιοι.

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08.30 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι διεκδικούν τις 70.726 θέσεις που είναι διαθέσιμες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν την Τρίτη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία από τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και στα Μαθηματικά και στη Φυσική από τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08.30 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές:

Όπως έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο, οι μαθητές από τη στιγμή που εισέρχονται στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές αλλά επίσης και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης, λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που οι μαθητές φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο;

Πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, αυτό θα πρέπει να παραδοθεί στον πρόεδρο της λυκειακής επιτροπής, ο οποίος και θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.

Ο υποψήφιος μπορεί να παραλάβει το κινητό του κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης