Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες ως μέλη του μεγάλου κυκλώματος που εισήγαγε στη χώρα μας την ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης, βάρους ενός τόνου και 181 κιλών. Παρά την προσπάθειά τους να πείσουν τον 1ο τακτικό ανακριτή πως δεν συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, δεν τα κατάφεραν. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μόνο η νεαρή σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού του κυκλώματος από τη Μολδαβία, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι εκτελούσαν εντολές άλλου, αρνούμενοι όσα τους αποδίδονται από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και πρώην σκληρός ποινικός φέρεται μάλιστα να υποστήριξε πως υπήρξε θύμα εκβιασμού από τα μέλη του κυκλώματος, το οποίο εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη έρευνα, με τη συνεργασία της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως μπήκε στην υπόθεση 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του, εκβιαζόμενος από τα μέλη του καρτέλ ναρκωτικών.

Οι άλλοι 4 κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο Πέμπτη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης