Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν τρεις από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες για ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση της Siemens μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην τους χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Έτσι, την πόρτα της φυλακής θα περάσουν ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Hellas, Πρόδρομος Μαυρίδης, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης και η σύζυγος του «άφαντου» μέχρι και σήμερα Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να μην δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον καταζητούμενο Χρήστο Καραβέλα και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ. Ωστόσο οι δυο πρώτοι έχουν διαφύγει από τη χώρα ενώ καταζητούμενα είναι και τα δύο τραπεζικά στελέχη Λυγινός και Όσβαλντ.

Ελεύθεροι ωστόσο θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens από τη Γερμανία, στους οποίους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ενώ σε δύο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ που καταδικάστηκαν για ξέπλυμα χρήματος στους οποίους επιβλήθηκαν χρηματικές εγγυοδοσίες  από 80.000 ευρώ  έως και 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης