Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό ισχύει και για τους δύο ληστές που το τελευταίο διάστημα είχαν ρημάξει περίπτερα και mini markets στις περιοχές της Νίκαιας, του Κερατσινίου και του Πειραιά, καθώς χθες οι άνδρες της ΔΙΑΣ του Κορυδαλλού έριξαν αυλαία στη δράση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες, ελληνικής καταγωγής, συνελήφθησαν γύρω στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού λίγο νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη mini market.

Οι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα και αφού απείλησαν τον ιδιοκτήτη με όπλο, άρπαξαν κάποιες εκατοντάδες ευρώ και αποχώρησαν. Δεν πήγαν ωστόσο πολύ μακριά, καθώς λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κρυμμένοι κάτω από αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν το όπλο, το οποίο όμως, όπως προέκυψε, είναι ρεπλίκα, ένα ζευγάρι γάντια, μία κουκούλα full face καθώς και χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του συνεργού του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού. Εκεί άρχισαν να καταφθάνουν θύματα παλαιότερων ληστειών για τις οποίες υπήρχαν στοιχεία ότι εμπλέκεται το εν λόγω δίδυμο.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή των δύο ανδρών σε τουλάχιστον 12 ληστείες.

Τα «χτυπήματα»

Μία εξ αυτών είναι και η ληστεία που σημειώθηκε την 26η Νοεμβρίου, ξημερώματα Δευτέρας, σε βάρος ενός υπαλλήλου περιπτέρου στα Ταμπούρια. Όπως είχε γράψει τότε το zougla.gr, οι δράστες προσέγγισαν τον άνδρα και με την απειλή όπλου τον «πληροφόρησαν» πως πρόκειται να τον ληστέψουν.

Όπως θα δείτε και στο video που είχε παρουσιάσει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, όλα συνέβησαν την ώρα που ο υπάλληλος βρισκόταν στην πρόσοψη του περιπτέρου και τακτοποιούσε κάποια προϊόντα.

Οι δράστες ανάγκασαν το θύμα να εισέλθει στο κιόσκι προκειμένου να τους ανοίξει την ταμειακή. Τότε επιδόθηκαν σε πλιάτσικο και έπειτα από μερικά λεπτά αποχώρησαν.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες εμπλέκονται -όπως φαίνεται- και στη ληστεία που έγινε και πάλι σε περίπτερο τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Νοεμβρίου, στη συμβολή των οδών Δογάνης και Εθνικής Αντιστάσεως 93Α στη Δραπετσώνα.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό video που είχε παρουσιάσει το zougla.gr, οι δράστες επέδειξαν τεράστια αγριότητα, μολονότι το θύμα δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Τον άρπαξαν και τον πέταξαν στο έδαφος, με τον έναν από αυτούς μάλιστα να τον πατά στο έδαφος.

Οι δύο άνδρες «ξαναχτύπησαν» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου αδειάζοντας ένα κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Ίδης, ενώ, όπως προέκυψε, βρίσκονται πίσω και από τη ληστεία που έγινε πριν από δύο ημέρες στο Πασαλιμάνι. Όπως έγραψε χθες το zougla.gr, στόχος έγινε το κιόσκι που βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη 41, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

Παράλληλα, οι δύο δράστες φέρονται να βρίσκονται πίσω από τις ληστείες που έγιναν στις 18 Νοεμβρίου και την 1η, 3η, 7η, 12η και 13η Δεκεμβρίου σε περίπτερα και mini markets στις περιοχές της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Νέου Φαλήρου και του Κορυδαλλού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης