Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες σε έναν άνδρα που ειδικευόταν στο… άνοιγμα αυτοκινήτων Smart πέρασαν στις 18 Νοεμβρίου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, όλα συνέβησαν γύρω στις 15.30 το μεσημέρι στο Μοσχάτο, όταν οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ο εν λόγω άνδρας εκινείτο ύποπτα και αποφάσισαν να τον ελέγξουν.

Ο λόγος ήταν ότι τα χαρακτηριστικά του προσομοίαζαν με εκείνα ατόμου που τον τελευταίο καιρό αναζητείτο από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου για εννέα περιπτώσεις διάρρηξης αυτοκινήτων Smart, από τα οποία, αφού έσπαζε την κλειδαριά της πόρτας, αφαιρούσε ανταλλακτικά μεγάλης αξίας (τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων, κονσόλες κ.λπ.) και τα διοχέτευε στη μαύρη αγορά.

Κατά τον έλεγχο, ο συλληφθείς δεν είχε στην κατοχή του έγγραφα που να αποδεικνύουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ενώ τα στοιχεία που δήλωνε προφορικά δεν ταίριαζαν με αυτά του καταζητούμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκαθάρισαν ωστόσο, όταν ο άνδρας προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου. Όπως προέκυψε λοιπόν, πράγματι ήταν το άτομο που αναζητείτο, καθώς τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. με εκείνα που είχαν συλλεχθεί από οχήματα που είχε βάλει κατά το παρελθόν στο στόχαστρό του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο εν λόγω δράστης είχε διαρρήξει ένα συγκεκριμένο όχημα περισσότερες από μία φορές σε διάστημα έξι μηνών, αφαιρώντας ανταλλακτικά μεγάλης αξίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης