Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τριάντα τριαξονικές νταλίκες χρειάστηκε να επιστρατευτούν για τη μεταφορά της τεράστιας ποσότητας προϊόντων-μαϊμού που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην Κρήτη από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προϊόντα αυτά διακινούνταν από μία εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσαν παράνομο εργαστήριο παρασκευής πλαστογραφημένων αρωμάτων, ενώ δραστηριοποιούνταν στην πώληση προϊόντων απομίμησης, όπως ρούχα, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου επώνυμων εταιρειών.

Η καταστροφή των εν λόγω προϊόντων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ξεκίνησε από χθες και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τις εικόνες, που εξασφάλισε το zougla.gr, να είναι εντυπωσιακές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπλεκόμενοι και ο εγκέφαλος

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού και συναφών αδικημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο πλαστογραφημένων αρωμάτων, όπου και κατελήφθησαν τέσσερα άτομα κατά τον χρόνο που πραγματοποιούσαν εργασίες παρασκευής αρωμάτων.

Ως εγκέφαλος εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος είχε τον γενικότερο συντονισμό και λειτουργία της ομάδας, ενώ είχε συστήσει εταιρείες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή προϊόντων-μαϊμού, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο από τα μέλη της εν λόγω ομάδας, τα οποία και συνελήφθησαν στην Αττική, προμήθευαν στον άνδρα τις πρώτες ύλες για την παράνομη παραγωγή των αρωμάτων.

Ζαλίζουν τα ευρήματα

Όσον αφορά δε στα ευρήματα, προκαλείται ίλιγγος, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.179.018 γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρειών,

-1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, η οποία προοριζόταν προς παράνομη παρασκευή αρωμάτων,

-997.103 καπάκια,

-997.103 βαποριζατέρ,

-799.175 κουτιά συσκευασίας,

-352.365 ετικέτες επώνυμων εταιρειών,

-244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας,

-κατάλογοι, τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιρειών,

-2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής,

-πλήθος ιατρικών μασκών μιας χρήσης μη τηρούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία φερόμενου ως εγκεφάλου, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-635.800 ευρώ

-4.906 γουάν Κίνας,

-20 δολάρια Καναδά,

-227 lei Ρουμανίας,

-375 λίρες Τουρκίας,

-230 δολάρια Χονγκ Κονγκ,

-32 επιταγές διάφορων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 316.978 ευρώ

-496.720 παραποιημένα προϊόντα (είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κ.λπ.) και

-πλήθος διάφορων εγγράφων.

Επιπλέον, σε περιοχές της Αττικής πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους εταιρειών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρώματα-μήτρες επώνυμων εταιρειών, στάμπες επώνυμων εταιρειών, σταμπωτικά μηχανήματα, σφραγίδες και μήτρες επώνυμων προϊόντων, 28 φιαλίδια (μεταλλικά, γυάλινα) με ενδείξεις διάφορων επώνυμων αρωμάτων, 30 κλισέ σημάτων διάφορων επώνυμων εταιρειών, 55 φιλμ σημάτων επώνυμων αρωμάτων, 560 ετικέτες επώνυμων εταιρειών και τιμολόγια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης