Στη φάκα οι αδίστακτοι ληστές που άρπαξαν 300.000 ευρώ από σπίτια στη Δυτική Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016, 15:36
Στη φάκα οι αδίστακτοι ληστές που άρπαξαν 300.000 ευρώ από σπίτια στη Δυτική Αττική
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική.

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, κέντρο Αθήνας) οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων επτά άνδρες ηλικίας από 18 έως 29 ετών και μία 27χρονη γυναίκα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (κατσαβίδια, μαχαίρια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και φορητούς ασυρμάτους) διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, σε οικίες στη Δυτική Αττική.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν οικίες και εισέρχονταν σε αυτές πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τα θύματά τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών καθώς και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έκοβαν τα καλώδια από τις συσκευές σταθερού τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν.

Ακολούθως, προέβαιναν σε έρευνα των χώρων και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις χτυπούσαν τους ενοίκους, με σκοπό να αποσπάσουν τα κοσμήματά τους αλλά και για να τους επιδείξουν τα σημεία στα οποία απέκρυπταν χρήματα και τιμαλφή.

Επιπλέον, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερέστερο τον εντοπισμό τους, είχαν προμηθευτεί φορητούς ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της αστυνομίας, ενώ παράλληλα κάποια από τα μέλη παρέμεναν εξωτερικά των οικιών, ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Στην κατοχή τους, καθώς και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 11 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και τέσσερα οχήματα που χρησιμοποιούνταν ως μέσα διαφυγής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 16 περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας σε σπίτια στην Αγία Βαρβάρα, στο Περιστέρι και στο Καματερό.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση κι άλλων παρόμοιων ληστειών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016, 16:23