Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τριών ατόμων (ενός 36χρονου Έλληνα, μίας 37χρονης Ελληνίδας και μίας 29χρονης υπηκόου Ρουμανίας), οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30-10-2014 στις περιοχές του Ιλίου και του Ζεφυρίου, οι οποίοι διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Επίσης δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους οι οποίοι αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσιοποίηση έγινε κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και συστήνονταν ως λογιστές, ασφαλιστές, υπάλληλοι εταιρειών, υπάλληλοι διεκπεραίωσης επιστροφών χρημάτων από την Εφορία και παριστάνοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι δεν πείθονταν, τηλεφωνούσαν σε μέλη της σπείρας, που προσποιούνταν συγγενικά τους πρόσωπα και επιβεβαίωναν τα λεγόμενά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν τους ηλικιωμένους με τα αυτοκίνητά τους στην οικία τους, σε τράπεζα ή σε ενεχυροδανειστήριο προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης