Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά κατηγορούμενων, ως μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Η οργάνωση διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες και αποθήκες σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι και εξαρθρώθηκε στις 30-9-2021 από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε Πεύκη, Περιστέρι, Πατήσια και Κυψέλη και κατάφεραν να συλλάβουν μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, που έφερε τον τίτλο «VOR».

Λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της Οργάνωσης και της συμμετοχής σε αυτή στελέχους της γεωργιανής μαφίας, την όλη επιχείρηση συνέδραμε και σύνδεσμος της EUROPOL.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 42 διαρρήξεις, ενώ κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ασημικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 194.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) LEZHAVA ή LEDJAVA ή AMASHUKELI ή KAKABADZE (ον) IRAKLI ή IRAKLY του MATE και της LEILA, γεννηθέντος στις 10-4-1979 ή 19-1-1983 στη Γεωργία.

 

 

2. (επ) SOPROMADZE (ον) IUZA του GOTCHA και της INGA, γεννηθέντος στις 28-9-1989 στη Γεωργία.

 

 

3. (επ) CHKHAIDZE (ον) JAMBUL του VASIL και της NESTAN, γεννηθέντος στις 12-9-1991 ή 10-9-1991 στη Γεωργία.

 

 

4. (επ) PHALAVANDISHVILI (ον) PHIRUZA του ZURABI και της ZHUZHUNA, γεννηθέντα στις 2-8-1975 στη Γεωργία.

 

 

5. (επ) PHALAVANDISHVILI (ον) LASHA του ZURABI και της ZHUZHUNA, γεννηθέντος στις 28-12-1988 στη Γεωργία.

 

 

6. (επ) DEVIDZE ή DAVIDZE ή DIMITROV ή BZIKADZE (ον) KAKHABER ή KAKHA ή ATANAS του ANZORI ή GEORGIEV και της RUSUDAN ή SOFIA, γεννηθέντος στις 11-8-1970 στη Γεωργία.

 

Και τον μη συλληφθέντα:

7. (επ) CHKHENKELI (ον) NOSHREVAN του AKAKI και της VENERA, γεννηθέντος στις 17-7-1998 στη Γεωργία.

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476202 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης