Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Μιράντα Ξαφά κατά της Εφημερίδας των Συντακτών για τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ σχετικά με ομιλία της στο Λονδίνο, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα εξέφραζε την εκτίμηση μεταξύ άλλων πως δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. Μιλώντας στην ιστοσελίδα “Liberal” η κ. Ξαφά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται “ειδήσεις”, χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», υποστηρίζει η κ. Ξαφά και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

Η Εφημερίδα των Συντακτών σε άρθρο της την Τετάρτη με τίτλο: «Δολιοφθορά από… την άτυπη σύμβολο», αναφέρει ότι: «η κ. Ξαφά παρουσιάστηκε σε συνάντηση σε “κλειστή λέσχη” του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά της μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστήριξε το σενάριο ότι δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, ότι οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση και τη Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας αλλά και ότι θα υπογραφεί 4ο μνημόνιο».

Εν τω μεταξύ η «Δράση» με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει την επίθεση στη Μιράντα Ξαφά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί “σαμποτάζ” της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε “λαϊκούς αγωνιστές” και “μοναρχοφασίστες” ή σε “εθνικόφρονες” και “μιάσματα”».

«Είναι προφανές, από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η «Δράση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης