Με στεφάνια τίμησαν συγγενείς και φίλοι την 28η επέτειο του τραγικού θανάτου του 20χρονου φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, που έπεσε νεκρός από τα θραύσματα ρουκέτας την οποία εκτόξευσε η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» στην Καραγιώργη Σερβίας στις 14 Ιουλίου του 1992.

«Θα σε θυμόμαστε για πάντα» υπόσχονται οι οικείοι του με τα στεφάνια τα οποία κατέθεσαν στην Καραγιώργη Σερβίας, εκεί όπου πριν από 28 χρόνια ο άτυχος φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά που αναχωρούσε την ίδια ώρα με θωρακισμένη Mercedes από το υπουργείο, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

Η ισχυρή θωράκιση προστάτεψε τους επιβάτες (στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο πρώη υπουργός, η σύζυγός του και η 14χρονη ανιψιά τους) όχι όμως και τον άτυχο φοιτητή, που ενώ περπατούσε στην Καραγιώργη Σερβίας δέχτηκε τα θραύσματα της ρουκέτας την οποία είχε εκτοξεύσει εναντίον του υπουργικού οχήματος η «17 Νοέμβρη».

Ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν

Λίγες ώρες αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον «παράπλευρη απώλεια».

Δέκα χρόνια µετά, όταν εξαρθρώθηκε η τροµοκρατική οργάνωση, όπως αποκαλύφθηκε ο άνδρας που τηλεφώνησε, ήταν ο «Λουκάς» της 17ης Νοέμβρη, κατά κόσμον Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, από τη 17 Νοέμβρη αλλά και τα θύματα της τρομοκρατίας γενικότερα, αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης