Στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» περιέρχονται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τμήματα δημοσίου δάσους, συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις Σκουριές και Μαντέμ Λάκκος του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Με απόφασή του το ΣτΕ έκρινε νόμιμη και συνταγματική την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με την οποία το 2012, η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» κατά χρήση και κυριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με άλλη απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για συνέχιση των εργασιών υλοτόμησης στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, με την απόφασή του το ΣτΕ δέχθηκε ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η μεταβολή έκτασης με δασική βλάστηση για την άσκηση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων εφόσον έχουν εξεταστεί εναλλακτικές λύσεις.

Την ίδια στιγμή, με άλλη απόφασή του το ΣτΕ ενέκρινε τη συνέχιση εργασιών υλοτόμησης που διενεργούνταν στην ίδια περιοχή και έκανε δεκτές αιτήσεις ακύρωσης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και άλλων σωματείων. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν ακύρωση σημάτων του δασάρχη Αρναίας που εκδόθηκαν το Μάρτιο, για διακοπή των εργασιών υλοτόμησης στις Σκουριές που διενεργούνταν στην παραχωρηθείσα έκταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης