Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό με το οποίο απορρίπτονται σωρηδόν οι προσφυγές των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων για τις περικοπές που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια σε μισθούς και συντάξεις και την ώρα που οι ίδιοι οι δικαστικοί αξιώνουν εδώ και τώρα τα αναδρομικά τους, η ολομέλεια του συμβουλίου της επικρατείας έρχεται να απορρίψει αυτή τη φορά την αίτηση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών για να ακυρωθούν οι περικοπές στις αποδοχές τους κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4024 του 2011 για το ενιαίο μισθολόγιο.

Για άλλη μια φορά το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προβάλει τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν, σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, τη θέσπιση των μέτρων ενόψει της δημοσιονομικής συγκυρίας και της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδεμία παραβίαση του Συντάγματος προκύπτει από τις περικοπές έως και 65% που υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ» σύμφωνα με τους συμβούλους της επικρατείας.

«Με την κατάργηση των πρόσθετων επιδομάτων που τους χορηγούνταν τηρείται η συνταγματική αρχή της ισότητας. Επιπλέον, οι περικοπές στους μισθούς που τους έγιναν, δεν είναι τέτοια που να προσβάλει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους». Δεδομένου, όπως σημειώνεται, ότι δεν μειώθηκε ο βασικός τους μισθός.

Δεν αποκλείουν πάντως να υπάρξει αντίθετη κρίση του ΣΤΕ εάν γίνουν νέες μελλοντικές μειώσεις που ενδεχομένως οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης