Στοιχεία από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζητεί μέχρι τις 6 Μαΐου το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εκδώσει την οριστική του απόφαση για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προδικαστική της απόφαση, καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους τους, κάτι που είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς η εισηγήτρια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί, υπήρξε φανερή απροθυμία του Δημοσίου να προσκομίσει τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί, ακόμη και παρά τα δύο έγγραφα που είχαν αποσταλεί, την ημέρα της συζήτησης, από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Ήταν μάλιστα χαρακτηριστικό πως το Δημόσιο δεν εκπροσωπήθηκε από συνηγόρους στην κρίσιμη συζήτηση, στάση που χαρακτηρίστηκε ως προσβλητική για το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θέτοντας το ζήτημα η εισηγήτρια Μαρλένα Τριπολιτσιώτη είχε μιλήσει και για κυρώσεις που προβλέπονται σε  περίπτωση μη συμμόρφωσής του Δημοσίου.

Οι δικηγόροι των προσφευγόντων πάντως είναι επιφυλακτικοί ακόμη και τώρα επισημαίνοντας  ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία όσες προδικάστηκες αποφάσεις και εάν εκδοθούν. Για το λόγο αυτό ζήτησαν να προχωρήσει το ΣτΕ «στην έκδοση οριστικής απόφασης», θεωρώντας ότι με την έκδοση προδικαστικής απόφασης, το Δημόσιο «θα πανηγυρίζει», αφού θα κερδίσει χρόνο και κάθε παράταση του χρόνου είναι υπέρ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσφεύγοντες είναι δικαστικοί όπως ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δύο αρεοπαγίτες οι οποίοι στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης που προβλέπει το μηνιαίο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης