Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρεί σήμερα Παρασκευή, η ΟΛΜΕ αντιδρώντας στο νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που προγραμματίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ καλεί για μια ακόμη φορά τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει χωρίς καθυστέρηση ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας αξιοποιώντας όλες τις μορφές (απεργίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια κ.λπ.) μέχρι να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Είναι φανερό ότι η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με γενικό ξεσηκωμό που θα έχει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής απεργίας.
Παράλληλα οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις και τις αντιστάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που δέχεται επίθεση το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε:

1. Διαμαρτυρία και αποκλεισμό του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17), την Τετάρτη 15-2-12 στη 1 μ.μ. προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τη διάλυση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

2. Διαμαρτυρία και αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15 -17, Αμπελόκηποι), την Παρασκευή 17-2-12 στη 1 μ.μ. προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διευκόλυνσης της συμμετοχής των συναδέλφων και στις δύο διαμαρτυρίες κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας (12-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ.).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει, αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Να φύγει η τρόικα από την χώρα.

Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

Όχι στη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης