Ξεκίνησε η νέα χρονιά του προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων, START Project, του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft και φιλοξενείται στο ιστορικό κτίριο της Λέλας Καραγιάννη.
Στο ιστορικό κτήριο αυτό που ανακαινίστηκε, λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος όσους «μαθητές» επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες. Φέτος το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο και με νέες θεματικές ενότητες και δράσεις.
όσοι ενδιαφέρονται δύνανται να παρακολουθήσουν μαθήματα επεξεργασίας φωτογραφίας, 3D printing, καθώς και να μάθουν να δημιουργούν το online βιογραφικό τους (digital CV).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μαθήματα για την ηλικιακή ομάδα των 55+ σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών που επιτρέπουν ψηφιακές συναλλαγές, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων υπάρχει στο www.startproject.gr. Στη διάρκεια των 6 πρώτων μηνών λειτουργίας του, περισσότερα από 1.600 άτομα διαφόρων ηλικιών συμμετείχαν στα μαθήματα ενώ πραγματοποιήθηκαν 250 μαθήματα στις ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης