Σταμπουλίδης: «Μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχει αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 11:41
Σταμπουλίδης: «Μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχει αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο»

Τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα καταπολεμήσει το παρεμπόριο και θα συντονίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο ΑΠΕ με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πάταξη του παρεμπορίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το έργο «Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Πλάκα- Μοναστηράκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα και ήδη φαίνεται ότι η πυκνότητα και η συστηματικότητά τους λειτουργεί αποτελεσματική στην προσπάθεια πάταξης του φαινομένου.

Επίσης, για πρώτη φορά, θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες από επιχειρηματίες και πολίτες και άμεσα θα πραγματοποιείται έλεγχος στο σημείο αναφοράς. Στόχος είναι οι ελεγκτές του υπουργείου ή των περιφερειών να μπορούν να δρουν άμεσα και αυτόνομα.

Ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι ήδη, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, όλα τα κλιμάκια που συμμετέχουν στους ελέγχους θα μπορούν πλέον να κατάσχουν και όχι να δεσμεύουν προϊόντα ενώ επιπροσθέτως, δίνεται, η δυνατότητα στους φορείς όπως είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες και το κεντρικό κράτος, όταν δεν διαθέτουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να παρεμβαίνουν σε θέματα ελέγχου και με ιδιωτικά σχήματα.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταμπουλίδης, στόχος του υπουργείου είναι η δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αποτροπής της δραστηριότητας των παρεμπόρων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 11:44