Σε ύφεση βρίσκονται οι δύο φωτιές που μαίνονται στα Ψαχνά της Εύβοιας και στον Απόλλωνα της Ρόδου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Περισσότερα από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην Εύβοια και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η φωτιά με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων ξέφυγε προς το βουνό και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις (60 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα) από νωρίς το μεσημέρι δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Αυτή την ώρα μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ και της περιφέρειας προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες στο βουνό, ενώ πίσω ακολουθούν πυροσβεστικά οχήματα.

Στη Ρόδο, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη: Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να συνδράμουν επιπλέον 40 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Περιορισμένες ζημιές στο Κουνουπέλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σχετικά μικρές είναι οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην δασική περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας, η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έχει γίνει, έχουν καεί περίπου 150 στρέμματα πευκοδάσους, αλλά όπως τονίζεται, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από την Στροφυλιά. Σε αυτό βοήθησε και η συνδρομή που είχε η Πυροσβεστική από τον δήμο της Δυτικής Αχαΐας και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης