Στα χέρια του Αρείου Πάγου περνά πλέον η τύχη της 36χρονη Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα, μετά την έφεση που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για τη μη έκδοσή της στη Μάλτα.

Το χθεσινό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού που απέρριψε τα δύο αιτήματα των δικαστικών αρχών της Μάλτας για την έκδοση της 36χρονης, βρήκε αντίθετο τον κ. Λιόγα ο οποίος, με την έφεσή του, στέλνει την υπόθεση για νέα και τελική κρίση στον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία Εφίμοβα, η οποία φέρεται να ήταν από τους βασικότερους πληροφοριοδότες της δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, που ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της, παραδόθηκε τον περασμένο μήνα στις ελληνικές αρχές υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η ζωή της.

Χθες, ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου η 36χρονη Ρωσίδα ζήτησε να μην εκδοθεί στην Μάλτα υποστηρίζοντας πως δεν θα έχει δίκαιη δίκη. Στο πλευρό της Εφίμοβα βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κουλογλου αλλα και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής David Cusei, ο οποίος καυτηρίασε τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα του.

Κατά της έκδοσης της 36χρονης τάχθηκε και η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου θεωρώντας ήσσονος σημασίας τα αδικήματα σε βάρος της για να δικαιολογηθεί η έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης