Θετική εξέλιξη για τη Σάμο αποτελεί η δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση του ξενοδοχείου «Ξενία» στον δήμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί σε δύο εβδομάδες, παραχωρούνται στην αυτοδιοίκηση ακίνητα του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και τα «Ξενία» Σπάρτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Άρτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το «Ξενία» της Σάμου, καθώς ανήκει στην ΕΤΑ ΑΕ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) και γι’ αυτό απαιτείται υπουργική απόφαση. Μετά το σχετικό αίτημα του βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, να έχει υπογράψει την απόφαση παραχώρησης του «Ξενία» Σάμου, κατά κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα, στον Δήμο Σάμου και να την έχει αποστείλει για συνυπογραφή στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σάμου, που εδώ και πολλά χρόνια βλέπουν το κτήριο, που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, να κοσμεί το κέντρο της πόλης και να αποτελεί εστία μόλυνσης σε πολλές περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης