Στα νησιά των Βόρειων Σποράδων μετακινήθηκαν, αργά χθες το βράδυ, 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο επιπλέον αυτοκίνητα για off road κινήσεις έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων -κυρίως σε Σκιάθο και Σκόπελο- κρίθηκε αναγκαία, αφού, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, σήμερα (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου) οι Σποράδες βρίσκονται σε Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στις Σποράδες από τον Βόλο, αφού ναυλώθηκε το οχηματαγωγό «Σκιάθος Εξπρές» και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της πόλης.

«Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την Hellenic Seaways, ενισχύουμε την πυροσβεστική δύναμη σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τη μεταφορά 12 οχημάτων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας των νησιών από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης