Το βίντεο του σκύλου που πέταξαν στο γκρεμό δύο φαντάροι στις 25 Μαρτίου 2018 έκανε το γύρο της Ελλάδας κάνοντας ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης να πάρει θέση και το Γενικό Επιτελείο Στρατού να διεξάγει έρευνα.

Αν και είναι γνωστές οι κακές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα, το συγκεκριμένο στιγμιότυπο προκάλεσε αποτροπιασμό στο πανελλήνιο καθώς οι δύο φαντάροι πήραν ένα ακακο πλάσμα, γελούσαν μαζί του μέχρι που το πέταξαν στο γκρεμό ενώ εκείνο έκλαιγε σπαρακτικά και ένας τρίτος το βιντεοσκοπούσε. Το βίντεο είχε μαγνητοσκοπηθεί περίπου 4 μήνες πριν τη δημοσίευσή του στο facebook και δημοσιεύθηκε για… πλάκα με τους φαντάρους να έχουν πλέον ολοκληρώσει την θητεία τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη μέρα της δημοσίευσης του οπτικοακουστικού υλικού και του σάλου που προκλήθηκε οι νεαροί ζήτησαν… συγγνώμη και μάλιστα είπαν ότι φρόντιζαν το ζώο κάνοντας λόγο για ατυχές συμβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζώο ουδέποτε βρέθηκε και κατά πάσα πιθανότητα πέθανε.

Μετά από αρκετές αναβολές, σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2018 διεξήχθη η δίκη από το Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων. Το Πενταμελές Στρατοδικείο αποφάσισε για τον Γεώργιο X. και Νικόλαο T. 10 μήνες με αναστολή η οποία μετατρέπεται σε 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Για τον Παύλο Μ. το Πενταμελές Στρατοδικείο αποφάσισε 6 μήνες με αναστολή η οποία μετατρέπεται σε 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. Η αναστολή των ανωτέρω ισχύει για 2 χρόνια ενώ οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Κοινώς για ακόμη μία φορά, παρά τη δημόσια κατακραυγή και το αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό υλικό οι ποινές ήταν «χάδι» για τους πρώην φαντάρους. Η Ελλάδα έχει γίνει πρωταθλήτρια κακοποιήσεων στο δυτικό κόσμο και δυστυχώς η δικαιοσύνη φαίνεται να μην αποδίδεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: marketnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης