Ο μοναχικός ταξιδιώτης και οδηγός του λευκού τροχόσπιτου στο λιμάνι της Πάτρας κίνησε την περιέργεια των ανδρών του Λιμενικού, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι που είχε ελέγξει λίγα λεπτά νωρίτερα το εσωτερικό του οχήματος δεν είχε βρει τίποτα παράνομο. Ένας ελιγμός όμως που έκανε ο οδηγός για να βγει, όπως υποστήριξαν οι λιμενικοί, από το λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσα ήταν αρκετός…Το τροχόσπιτο έπρεπε να ελεγχθεί και τότε ανέλαβε δράση το X-ray όχημα που μπορεί «σαρώνοντας» να δει τα πάντα. Είχαν πέσει «διάνα». Έξι Τούρκοι ετοιμάζονταν να περάσουν από την Πάτρα προς την Ανκόνα της Ιταλίας. 

Ο ισχυρισμός του 48χρονου Τούρκου οδηγού μπορεί να ακουγόταν συγκινητικός και ανθρώπινος, αλλά τέτοιου είδους τεχνάσματα χρησιμοποιούν πολλές φορές και τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης «στοχεύοντας» στο συναίσθημα. «Παρέλαβα τους έξι Τούρκους σε ένα καφέ κοντά σε ένα κάμπινγκ, χωρίς να θυμάμαι συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών. Όλοι τους είναι καθηγητές και μηχανολόγοι-μηχανικοί» είπε στο τέλος της κατάθεσής του. Νωρίτερα θα ερχόταν στη χώρα μας για να παραλάβει μια γυναίκα που έπασχε από καρκίνο και τα δύο της παιδιά. «Αποφάσισα να έρθω από τη Γερμανία για να πάρω αυτή τη γυναίκα και τα παιδιά της καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους γιατί και εγώ έχω φύγει ως πρόσφυγας από την Τουρκία πριν 25 χρόνια και είχα βασανιστεί πάρα πολύ» ανέφερε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όταν το X-ray όχημα «σάρωσε» το εσωτερικό του τροχόσπιτου, εντόπισε έξι άτομα να κάθονται γύρω από το τραπέζι, σίγουροι ότι σε λίγα λεπτά θα επιβιβάζονταν στο πλοίο της γραμμής. Είχαν κάνει λάθος… Οι λιμενικοί, που δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν «φύλλο και φτερό» ένα αυτοκίνητο, μια νταλίκα, ένα φορτηγό ή ένα τροχόσπιτο, εντόπισαν τις δύο κρύπτες. Η μία ήταν πίσω από το κρεβάτι του τροχόσπιτου και πάνω από τις θέσεις του οδηγού και συνοδηγού. Ειδικότερα, όπως περιέγραψε ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, «κάτω από το πίσω κρεβάτι βρίσκεται ο χώρος αποσκευών ο οποίος κανονικά δεν επικοινωνεί με τον εσωτερικό χώρο του τροχόσπιτου και διαθέτει πρόσβαση από εξωτερικές θύρες. Ένα τμήμα του συγκεκριμένου χώρου αποσκευών ήταν χωρισμένο με μοριοσανίδα με τρόπο που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός και μέσα στην καμπίνα και κάτω από το πίσω κρεβάτι είχε δημιουργηθεί μια καταπακτή η οποία επικοινωνούσε με τον διαχωρισμένο αυτό χώρο». Όμως και η δεύτερη κρύπτη ήταν καλοφτιαγμένη. «Η δεύτερη κρύπτη βρισκόταν πάνω από τις θέσεις οδηγού-συνοδηγού, όπου στα οχήματα τέτοιου τύπου συνήθως βρίσκεται ένα διπλό κρεβάτι. Στο συγκεκριμένο, το κρεβάτι ήταν μονό, ενώ υπήρχε ένα χώρισμα που δεν γινόταν εύκολα αντιληπτό και το οποίο ήταν συρόμενο. Με το άνοιγμα του συγκεκριμένου χωρίσματος εμφανιζόταν και ο υπόλοιπος χώρος του κρεβατιού» πρόσθεσε. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 48χρονου Τούρκου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε: «Το δικαστήριο, μετά από πρόταση της κ. εισαγγελέως, αντιμετώπισε με επιείκεια τον κατηγορούμενο συνεκτιμώντας την ειλικρινή του στάση, τη μεταμέλειά του, τη μη επανάληψη αποδεδειγμένα παρόμοιων πράξεων στο παρελθόν, καθώς και την εξαιρετική του συμπεριφορά κατά το διάστημα κράτησης! Αναμένεται η αποφυλάκισή του σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 5 μηνών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης