Σε ομηρία βρίσκονται 17 Ουκρανοί τουρίστες από το μεσημέρι του Σαββάτου οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Κίεβο στη χώρα μας, αν και τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. παραμένουν κλειστά για πολίτες από την Ουκρανία.

Οι τουρίστες, που βρίσκονται σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο (15 ενήλικες και 2 παιδιά), αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν ως όφειλαν στην πατρίδα τους και απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές κι έκτοτε κρατούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ουκρανοί επικοινώνησαν με τον πρέσβη της πατρίδας τους στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να επιστρέψουν στο Κίεβο. Παράλληλα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες κράτησης, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν ότι τηρείται κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος και δεν υπάρχει κάποια… σκιά στις συνθήκες κράτησης των Ουκρανών πολιτών.

Έπειτα από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις ουκρανικές, αποφασίστηκε τα 17 άτομα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πτήση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα 7 Ιουλίου.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης