Στα «κάγκελα» συνεχίζουν να βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν σήμερα, Δευτέρα, τα καταστήματά τους.

Στην περιοχή της Πολίχνης οι καταστηματάρχες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα μαγαζιά τους και στις 09:00 το πρωί άναψαν τα φώτα, όπως θα ήταν κανονικά αν λειτουργούσαν. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, κρέμασαν πινακίδες κατά μήκος του δρόμου αλλά και μαύρο πανί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπαν οι ίδιοι, δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε πωλήσεις, αλλά η διαμαρτυρία έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Όπως είπε η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών στον Δ. Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, η ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες είναι τεράστια και μάλιστα έκανε λόγο για καταστροφή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια τόνισε ότι οι καταστηματάρχες είχαν προχωρήσει, πέρα από καθαριότητες και απολυμάνσεις των μαγαζιών τους, σε παραγγελίες εμπορευμάτων, καθώς πίστευαν ότι από σήμερα θα ήταν ανοιχτοί.

Οι καταστηματάρχες, ακούγοντας για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι είναι οργισμένοι και δεν θέλουν χρήματα, αλλά να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να μπορέσουν να δουλέψουν. Όπως είπαν, στην Πολίχνη οι πελάτες τους καθημερινά τους τηλεφωνούν και τους ρωτούν πότε θα ανοίξουν τελικά για να τους επισκεφτούν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνεται αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων σε περίπτωση επαναλειτουργίας.

 

Πηγή: GR Times

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης