Ένα κινητό, οι σημειώσεις του θύματος και το πλήθος στοιχείων που συνέλεξε η Σήμανση αποτελούν τον πυρήνα του αποτυπώματος που άφησαν πίσω τους οι δύο δολοφόνοι διαφεύγοντας από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 48 ώρες μετά το φονικό, η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα ίχνη των δύο δραστών, ο ένας ψηλός και αδύνατος, ο άλλος γύρω στο 1,70 επίσης αδύνατος, οι οποίοι άφησαν πίσω τους πληθώρα στοιχείων που διευκολύνουν τον εντοπισμό τους.

Οι δράστες είχαν τηλεφωνήσει στο κινητό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να κλείσουν ραντεβού για μια υπόθεση που ως φαίνεται από τις πρώτες καταθέσεις αφορούσε τη σύλληψη του αδελφού του ενός. Η κατάθεση του άμεσου συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου έχει ως εξής: «Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ίδια κατάθεση και τα λεγόμενα των άλλων μαρτύρων μέσα και έξω από το δικηγορικό γραφείο προκύπτει και η λεπτομερής περιγραφή των δραστών: «Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαειρόπουλου ήταν δύο άγνωστοι, μέχρι τώρα, άνδρες που αναζητούνται. Ο πρώτος ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους πήραν την κατεύθυνση προς την αρματολών και κλεφτών σε μια παράλληλη πορεία προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με προφανής στόχο να βρεθούν σε σημεία που θα τους επέτρεπαν μια ασφαλή τελική διαφυγή τους ενδεχομένως με κάποιο όχημα ή άλλο μέσω.

Βεβαίως οι πολλές κάμερες παρακολούθησης που βρίσκονται στην περιοχή αποτελούν ασφαλές μέσο για την ΕΛΑΣ ως προς την ιχνηλάτηση της πορείας διαφυγής τους.

Επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες εκτελεστές, αλλά μάλλον με ερασιτέχνες του υποκόσμου η αστυνομία πιστεύει ή μάλλον είναι σίγουρη πια ότι είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψή τους.

Το προφίλ των δύο δραστών δεν παραπέμπει επ’ ουδενί σε επαγγελματίες. Ο οπλισμός τους, κανείς εκτελεστής δεν ενεργεί με 22αρη, το γεγονός ότι εισήλθαν στο δικηγορικό γραφείο με ακάλυπτα πρόσωπα μπροστά σε τόσο κόσμο και παρέμειναν εκεί για πολύ ώρα, ο τρόπος διαφυγής τους αλλά κυρίως το γεγονός ότι είχαν προϊστορία με το θύμα η οποία αποτυπώθηκε στο κινητό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση του γεγονότος ότι τα δύο αυτά άτομα δεν ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών του είδους.

Για την αστυνομία είναι πλέον σαφές πως η δολοφονία είναι προϊόν ενός στιγμιαίου διαπληκτισμού μεταξύ των δολοφόνων και του θύματος με επίκεντρο είτε την ουσία της υπόθεσης που συζητούσαν είτε κάποιο χρηματικό ποσό. Παρόλα αυτά η ΕΛΑΣ δεν έχει διακόψει την διερεύνηση παλαιότερων υποθέσεων που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και που διαχωρίζονται σε τέσσερις τομείς:

1) Υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων
2) Υπόθεση Εnerga – Hellas Power
3) Στημένα του ποδοσφαίρου
4) Τοξικά ομόλογα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης