Σταδιακή άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά πληρότητας που καταγράφονται στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και στην Αλόννησο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, να κάνει λόγο για πληρότητα που πλησιάζει το 90%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι σημαντικές οι πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις των Σποράδων με τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σκιάθο, η οποία με το διεθνές αεροδρόμιό της δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η πορεία του εφετινού τουρισμού δείχνει ανοδική εξέλιξη με θεαματικά νούμερα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν συνολικά 61 αφίξεις μεγάλων αεροσκαφών που μεταφράστηκαν σε 9.700 επιβάτες, οι οποίοι κατέφθασαν στη Σκιάθο από διάφορες χώρες, αλλά κυρίως από βρετανικά και ιταλικά αεροδρόμια.

Από Ρώμη και Μιλάνο υπάρχουν απευθείας πτήσεις δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα. Αυτήν την περίοδο στη Σκιάθο στην πλειονότητά τους οι τουρίστες είναι Βρετανοί και Ιταλοί, σε συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 90%, ενώ οι αφίξεις των Ιταλών, οι οποίοι θεωρούνται από τους ποιοτικότερους τουρίστες, παρουσιάζουν αύξηση που φθάνει το 8,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αφίξεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι επισκέπτες που καθημερινά καταφθάνουν με τα οχηματαγωγά ή τα ταχύπλοα και οι οποίοι αυτήν την περίοδο παρουσιάζουν επίσης αυξητικές τάσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι έφθασαν συνολικά στη Σκιάθο με τα πλοία περισσότεροι από 3.000 τουρίστες.

Συνολικά στη Σκιάθο παρουσιάζεται μια αύξηση της τάξεως του 5,2% σε σύγκριση με πέρυσι, αν και ο εφετινός Μάιος δεν ήταν από τις καλές περιόδους λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και επειδή το Brexit έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και δισταγμούς σε χιλιάδες Βρετανούς, που για δεκαετίες αποτελούν τον κύριο πυλώνα για τον τουρισμό στις Σποράδες.

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης