Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, είναι 52 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.884, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 84 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 14 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 83. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και πάνω από το 87% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 32.528 εργαστηριακά τεστ.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από 39 διασωληνωμένους ασθενείς, οι 17 έχουν αποσωληνωθεί, 4 πήραν εξιτήριο σήμερα και άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους.   

Από τα κρούσματα, το 57% είναι άνδρες ενώ τα 509 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 708 με ήδη γνωστό κρούσμα. 
 

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Τσιόδρας: 
 

 

Αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει Πάσχα

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα ενόψει της Περιόδου του Πάσχα. 

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, από σήμερα στις 18:00, στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση, ενώ οι δυνάμεις του Λιμενικού θα διεξάγουν αντίστοιχους ελέγχους στους πορθμειακούς σταθμούς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε  από τους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία των νησιών και των χωριών της Ελλάδας, τονίζοντας πως «η οποιαδήποτε μετακίνηση δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού. Δεν θα το επιτρέψουμε». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για τους μόνιμους κάτοικους, στον τόπο διαμονής τους, χωρίς όμως τη δυνατότητα επιστροφής.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

«Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. 

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η μεταφορά του κατ΄οίκον .

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρδαλιάς χρησιμοποίησε μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, λέγοντας: «Κερδίζεις στη ζωή από αυτά που δίνεις. Σήμερα, με το να μείνουμε σπίτι δίνουμε ανάσα ζωής σε όσους κινδυνεύουν. Προστατεύουμε τη ζωή, το ύψιστο αγαθό. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές».  
 

Η ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά: 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης