Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 16 Απριλίου, είναι 15 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.207, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 33 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 105. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και το 89.5% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ Οι 13 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 56.2% είναι άνδρες ενώ τα 569 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 921 με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες, επικαλούμενος μελέτες που δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας. 
 

 

 

Ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα τις ημέρες του Πάσχα

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον ρόλο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 το βράδυ και ως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα ο διπλασιασμός των προστίμων, από τα 150 στα 300 δηλαδή ευρώ, και θα επιβάλλεται η αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις για παροχή βοήθειας θα ελέγχονται σαρωτικά και επιμελώς από τις Αρχές και θα πραγματοποιούνται μόνο με δύο άτομα ανά όχημα. Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται στον οδηγό πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων, και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ακόμη, ο υφυπουργός δήλωσε πως αφαιρέθηκαν οι πινακίδες σε 49 οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες για μη τήρηση των μέτρων.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως οι φορολογικές δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες δεν χρειάζεται να μετακινούνται. «Η ημερομηνία λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

«Θα νικήσουμε μόνο αν συνεχίζουμε να βάζουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ολοκληρώνεται η ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας πως ολοκληρώνεται η ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου σε 416 δείγματα βρέθηκε μόνο ένα θετικό.

«Να σας ενημερώσω ότι στην ενότητα Λάρισας στην Νέα Σμύρνη είχαμε 49 ελέγχους και ένα θετικό κρούσμα, στον Τύρναβο κάναμε 76 ελέγχους, στα Φάρσαλα 48 ελέγχους, στην Ενότητα Τρικάλων Κηπάκι, Πύργος, Καλαμάκι  46 ελέγχους, στην Ενότητα Καρδίτσας, Μαύρικα Καρδίτσας 43 ελέγχους, στους Σοφάδες, στον παλαιό οικισμό Νέας Ζωής σε 70 ελέγχους αλλά και στην ενότητα της Μαγνησίας σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Νέαπολης Βόλου 70 ελέγχους. Ήταν όλα αρνητικά. Συνολικά σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό κρούσμα. Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς διακρίσεις την προσπάθεια ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας», δήλωσε ο υφυπουργός.
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης