Ικανοποίηση επικρατεί στους ανθρώπους του τουρισμού των Σποράδων, καθώς η αύξηση διανυκτερεύσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος και όπως φαίνεται θα κλείσει με άνοδο 20% σε σχέση με την περσινή σεζόν, «κρατώντας» μάλιστα σε υψηλά επίπεδα την πληρότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Βάσει των κρατήσεων, κυρίως από τουρίστες της Βόρειας Ευρώπης, η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί έως το τέλος του φθινοπώρου, όπως επισήμανε η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αύξηση των διανυκτερεύσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι 15% – 20%, ποσοστό αρκετά μεγάλο. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να μην μας έκανε το χατίρι, όμως αυτό δεν μείωσε τις αφίξεις των τουριστών, που επιλέγουν τα νησιά των Σποράδων για να περάσουν τις διακοπές τους. Σήμερα η πληρότητα των ξενοδοχείων των Σποράδων αγγίζει το 65% – 75% και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα σαφώς και υπάρχει μια μικρή πτώση έως και τον Νοέμβριο, οπότε ολοκληρώνεται η σεζόν», αναφέρει η κ. Διαμάντη και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια προβολής των νησιών. Είναι πανέμορφα νησιά με υπέροχους ανθρώπους. Στην αύξηση της κίνησης σημαντικό ρόλο παίζει και η καθημερινή σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με δρομολόγια από την Γλύφα. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα».

Την ίδια στιγμή η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, εκμεταλλευόμενη τις νέες πρωτοβουλίες του υπ. Τουρισμού για την επέκταση της σεζόν ως και το Νοέμβριο. Πιο ειδικά, σε συνεργασία με την MTC Group και τον ΕΟΤ Ολλανδίας έχει προγραμματιστεί φιλοξενία 10 Ολλανδών ταξιδιωτικών πρακτόρων από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της επίσκεψης είναι η προβολή και ανάδειξη της Σκιάθου ως προορισμός και low season εποχής.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Μάκης Κουκουλάκης, «ζητούμε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους να στηρίξουν την προσπάθεια διότι τα αποτελέσματα δε θα είναι άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα. Μόνο συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο που αγαπάμε και δραστηριοποιούμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης