Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που είχε αδυναμία στα ΕΛΤΑ. Οι τρεις συλληφθέντες από τις αρχές του χρόνου «χτυπούσαν» υποκαταστήματα σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία. Το… «κύκνειο άσμα» τους ήταν την περασμένη Παρασκευή όταν στις 9 το πρωί λήστεψαν υποκατάστημα ΕΛΤΑ στην περιοχή της Ερέτριας με λεία λιγότερα από χίλια ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που ήταν στο κατόπι των κακοποιών εδώ και μέρες, τους συνέλαβαν και όπως διαπιστώθηκε είχαν κάνει περισσότερες από δέκα ληστείες. Μάλιστα στην κατοχή του ενός βρέθηκε και ένα όπλο, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπείρα σε πολλές ληστείες χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια επέλεγε να κινείται με κλεμμένα οχήματα. Συνήθως, ο ένας από τους συλληφθέντες έμπαινε στο υποκατάστημα και ο συνεργός τους τον περίμενε απ έξω. «Τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ δεν έχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αλλά δεν έχουν και πολλά χρήματα στα ταμεία τους. Παρόλα αυτά, είναι δελεαστικά για τους κακοποιούς που τα θεωρούν στόχους «χαμηλού ρίσκου» και γι αυτό τα επιλέγουν» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας με χρόνια εμπειρίας στις ληστείες.

Οι τρεις συλληφθέντες, σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης