Σπείρα είχε ρημάξει εξοχικές κατοικίες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015, 13:53
Σπείρα είχε ρημάξει εξοχικές κατοικίες στο Λιτόχωρο Πιερίας
Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε περιοχή της Πιερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 20, 21, 24, 38 και 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας, ηλικίας 52 ετών για διευκόλυνση παράνομης διαμονής σε τριών εκ των δραστών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί, ενεργώντας από τον Ιούνιο του 2013, είτε από κοινού είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και δρώντας κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται σε συνολικά 10 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα, διέρρηξαν τρία καταστήματα, έξι οικίες/εξοχικές κατοικίες και ένα μουσείο, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές /μηχανήματα, εργαλεία, κοσμήματα, μεταλλικά σκεύη και διάφορα εμπορεύματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 14.200 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια τους, καθώς και σε χώρους (αποθήκες) που χρησιμοποιούσαν στο Λιτόχωρο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, οι τέσσερις εκ των δραστών δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εκ των δραστών (20, 21 και 38 ετών) ενοικίαζαν και διέμεναν σε σπίτι ιδιοκτησίας 52χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015, 13:53