Μετά τα περίπτερα ήρθαν και οι εκκλησίες, αφού ο ανήλικος 15χρονος που την προηγούμενη εβδομάδα είχε συλληφθεί για τις δεκάδες κλοπές σε περίπτερα σε Μεσσηνία και Αρκαδία, αποκαλύφθηκε προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ότι συμμετείχε και σε άλλες κλοπές, αυτή τη φορά σε εκκλησίες και στους δύο νομούς.

Μάλιστα, συνελήφθη κι ένας 43χρονος, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τις κλοπές στα περίπτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αν αυτές οι δύο σπείρες ήταν μία ή απλώς είχαν κοινά μέλη δεν είναι ακόμα γνωστό. Πάντως, η μία είχε ρημάξει τα περίπτερα και αυτή που εξαρθρώθηκε χθες τις εκκλησίες, αλλά και τα νεκροταφεία.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Μαρτίου για τις 15 κλοπές στα περίπτερα είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες και δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα (που ήθελε την προφυλακισή τους) και ανακρίτριας (που πρότεινε επιβολή όρων).

Στη δικογραφία αυτή περιλαμβάνονται ο ανήλικος και ο 43χρονος που συνελήφθησαν χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι και τις δύο φορές ο ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος, όπως ορίζει ο νόμος.

Νέα σπείρα

Στη νέα υπόθεση που εξιχνιάστηκε, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει 16 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα και ιερούς ναούς στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Το απόγευμα της Δευτέρας στη Μεσσήνη συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ο 43χρονος, που ήταν γνωστός στους αστυνομικούς από την υπόθεση με τα περίπτερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τον ανήλικο και άγνωστους συνεργούς τους.

Όπως εξακρίβωσε η Ασφάλεια, ο 39χρονος, ο 43χρονος και ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Προέκυψε ότι κατά το διάστημα από αρχές του Φεβρουαρίου έως και τις 30 Μαρτίου είχαν διαπράξει δύο κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς, τρεις κλοπές σε σπίτια, δύο κλοπές σε καταστήματα και πέντε κλοπές σε οχήματα, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Όπου έβλεπαν σταυρό…

Ειδικότερα, είχαν διαρρήξει σπίτι στο Σουληνάρι, αποπειράθηκαν να κλέψουν τα παγκάρια στις εκκλησίες Ευαγγελιστρίας στο Λυκότραφο Μεσσήνης και Μεταμορφώσεως στη Μεσσήνη, έκλεψαν το παγκάρι στην εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μπούκα Μεσσήνης και αποπειράθηκαν να κλέψουν την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην ίδια περιοχή. Διέρρηξαν δε την εκκλησία Υπαπαντή του Σωτήρος στην Άνθεια.

Από 5 υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Μεσσήνης που ήταν σταθμευμένα σε περιφραγμένο χώρο αφαίρεσαν καύσιμα αξίας 400-600 ευρώ. Επίσης, στη Μεσσήνη διέρρηξαν δύο σπίτια, καθώς και δύο καταστήματα με ψιλικά. Από το ένα αφαίρεσαν προϊόντα καπνού και 70 ευρώ και από το δεύτερο προϊόντα καπνού, τρία ποτά και 50 ευρώ.

Τέλος, είχαν διαρρήξει την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Συνολικά, από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα-είδη καπνού κ.ά., των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου, στη Μεσσήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παραχάραξη του αριθμού πλαισίου οχημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης