Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο και ο φιλανθρωπικός οργανισμός Cure SPG50 δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους ώστε να διαδώσουν ένα ευγενές μήνυμα μέσα στο κλίμα των ημερών και στο «πνεύμα των Χριστουγέννων» και να κάνουν μια έκκληση βοηθείας για τον δίχρονο Μιχάλη Πυροβολάκη που πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο και είναι το μοναδικό παιδί στον Καναδά που πάσχει από αυτήν.

Ο μικρός Μιχάλης διαγνώστηκε με σπαστική παραπληγία, γνωστή και ως SPG50, στους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Το νευρικό σύστημα του παραλύει σιγά-σιγά. Τα συμπτώματα της εν λόγω ασθένειας είναι έντονα: σταδιακά το παιδί θα αρχίσει να παραλύει, θα χάσει την όραση και την ακοή του και εν τέλει ο εγκέφαλος θα σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας εγκεφαλική παράλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο αγόρι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια γονιδιακή θεραπεία, ώστε να προστεθεί στον οργανισμό του αυτή τη μία πρωτεΐνη που λείπει και προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα. Η θεραπεία στοιχίζει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια και η οικογένειά του έχει επιδοθεί εδώ και αρκετούς μήνες σε έναν μαραθώνιο για να συγκεντρώσει το υπέρογκο ποσό που απαιτείται όσο πιο άμεσα γίνεται.

Σε αυτή την προσπάθεια προσπαθεί να συμβάλει και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο με τη συγκινητική ταινία που δημιούργησε, η οποία σχολιάζει με χιούμορ και άφθονη καυστικότητα τη φαινομενικά ατελείωτη διαδικασία όπου υποβάλλεται οποίος μπλέκει με τη γραφειοκρατία, αφού ακόμα και ο Άγιος Βασίλης χρειάστηκε να περάσει τα πάνδεινα για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Εν τέλει, τα καταφέρνει και ζητά από τον κόσμο να βοηθήσει τον μικρο Μιχάλη με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Αν θέλετε να συμβάλετε στη θεραπεία του παιδιού, μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες που έχει δημιουργήσει η οικογένειά του στα gofundme.com και easydonate.com, ενώ στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις που οργανώνονται για τον μικρό Μιχάλη Πυροβολάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης