Απίστευτη ταλαιπωρία ανέμενε το γνωστό στέλεχος του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Εισήχθη στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» πριν από λίγα 24ωρα όπου υπεβλήθη σε μοριακό τεστ κορωνοϊού το οποίο ήταν θετικό. Μετά την επανάληψη του τεστ που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του «Μετροπόλιταν» ήταν και πάλι θετικό, ο ασθενής μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» και λόγω και του υποκείμενου νοσήματος, εισήχθη αμέσως σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου όμως το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, δύο για την ακρίβεια, ήταν αρνητικά. Επισημαίνεται ότι ανεξάρτητα από το αν υπήρξε σφάλμα στο δείγμα ή αν υπήρξε σφάλμα στο μηχάνημα πραγματοποίησης των τεστ από την στιγμή που εμφανίστηκε θετικό το δείγμα, ο γιατρός ο οποίος διαχειρίστηκε το συμβάν ήταν υποχρεωμένος από τα πρωτόκολλα να ζητήσει τη μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο «Σωτηρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία ο ασθενής αναγκαστικά εξήλθε του νοσοκομείου «Σωτηρία» και εισήχθη εκ νέου στο «Μετροπόλιταν» προφανώς για να συνεχιστεί η όποια θεραπεία στο σοβαρό υποκείμενο νόσημα από το οποίο πάσχει. Η ταλαιπωρία δεν σταμάτησε εδώ, αφού στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» ο Σάββας Θεοδωρίδης υποβλήθη εκ νέου σε τεστ το οποίο και αυτή τη φορά ήταν αρνητικό.

Το zougla.gr συνομίλησε με τον κ. Νίκο Σπανάκη υπεύθυνο του μικροβιολογικού τμήματος όπου καταφθάνουν όλα τα δείγματα του νοσοκομειακού αυτού συγκροτήματος. Ο Ν. Σπανάκης εξέφρασε την άποψη πως λόγω του υπερευαίσθητου μηχανήματος που χρησιμοποιεί το «Μετροπόλιταν», αν και το ιικό φορτίο του ασθενούς μπορεί να ήταν εξαιρετικά χαμηλό, εντούτοις το μηχάνημα έδειξε θετικό αποτέλεσμα ως προς τον κορωνοιό. Για το στέλεχος του νοσοκομομείου «Μετροπόλιταν» ένα τόσο ευαίσθητο μηχάνημα και ένα τόσο χαμηλό ιικό φορτίο μπορούν να δικαιολογήσουν ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα του τεστ και μάλιστα ο κ. Σπανάκης επέμενε πως ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης πρέπει να ήταν ασυμπτωματικός φορέας.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν γιατί ακούγονται παράξενα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η πρωτοφανής ταλαιπωρία του ασθενούς τον οποίο μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο υποβάλοντας τον σε τεστ για να αποδειχθεί τελικά και μάλιστα στο αρμόδιο νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών, το «Σωτηρία» πως ο ασθενής ήταν αρνητικός στον Covid-19. Λάθη βεβαίως συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, όμως εδώ υπάρχει ένα αναμφισβήτητο γεγονός που αφορά την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία ενός ασθενούς ο οποίος μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια βασανίζεται από πολύ σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα και οι λεπτομέρειες περί ευαισθήτων ή όχι μηχανημάτων αφορούν τους τεχνικούς της υγείας και τους αρμόδιους νοσοκομειακούς παράγοντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης