Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα ενόργανης προσγείωσης (ILS) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά το μεσημέρι. Τα αεροπλάνα δεν προσγειώνονταν και κατευθύνονταν σε αεροδρόμια εναλλαγής. Άλλα στο Ηράκλειο, άλλα στη Θεσσαλονίκη κλπ. Επισημαίνεται πως και ο άλλος διάδρομος προσγείωσης ήταν από νωρίς επίσης εκτός λειτουργίας. 

Χαρακτηριστικά, αεροσκάφος ελληνικής εταιρείας που προσέγγισε για προσγείωση μετά τις 15:00 έλαβε οδηγία να πραγματοποιήσει βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο για 45 λεπτά της ώρας, επειδή ο διάδρομος 03 δεξιός ήταν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης του ILS. Τελικά, ο πιλότος κατευθύνθηκε σε άλλο αεροδρόμιο επειδή δεν διέθετε τα απαιτούμενα καύσιμα. Άλλα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν σε κοντινά αεροδρόμια λόγω της πολύ χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπειρα στελέχη αεροπορικών εταιρειών επισημαίνουν στη «Ζούγκλα» πως το Ελευθέριος Βενιζέλος δεν διαθέτει τα μέσα για παράλληλο εκχιονισμό και των δύο διαδρόμων προσγείωσης. Σε κάθε κακοκαιρία με έντονη χιονόπτωση το αεροδρόμιο Αθηνών λειτουργεί με έναν διάδρομο προσγείωσης ο οποίος και αυτός, όπως σήμερα, τίθεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης των συστημάτων. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάδρομος 03 δεξιός τέθηκε σε λειτουργία εκ νέου γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης