Η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 21ης Μαρτίου, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο Κάστρο της Κιάφας, στον αρχαιολογικό χώρο του Σουλίου.

Το κάστρο της Κιάφας αποτελεί το πλέον εμβληματικό από τα μνημεία του κηρυγμένου ως ιστορικού και διατηρητέου μνημείου και οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου του Σουλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παλαιό μνημείο της περιοχής, που είχε χτίσει ο Αλί Πασάς το 1802, υπέστη, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω, αρκετά σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Άγγελος Τόκας, σε επικοινωνία με το zougla.gr, είπε πως το Κάστρο μέχρι σήμερα είχε υποστεί μόνο φυσιολογικές φθορές από την πάροδο του χρόνου, αλλά με τον σεισμό κατέρρευσαν μεγάλα τμήματα της τοιχοποιίας του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τόκα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, απευθύνθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού για να κάνει γνωστές τις ζημιές που υπέστη το Κάστρο και, όπως ο βουλευτής ενημερώνει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 80.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών, ποσό που σύμφωνα με τον κ. Τόκα είναι ικανοποιητικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε εικόνες που δείχνουν τις ζημιές στο Κάστρο, τις οποίες έστειλε στο zougla.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Άγγελος Τόκας

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης