Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία βρισκόταν αδιαμφισβήτητα δίπλα στην προσπάθεια του Ε.Σ.Υ.

Ο τρόπος με τον οποίο η ιδιωτική Υγεία συνεχίζει να συνδράμει το κράτος και την κοινωνία στον αγώνα που δίνουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στην Ελλάδα δεν περνά φυσικά απαρατήρητος από τους πολίτες. Οι δωρεές και οι προσφορές συνεχίζονται ακόμα και σήμερα που το δημόσιο σύστημα υγείας υφίσταται τεράστια πίεση και αποδεικνύεται τελικά απροετοίμαστο παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων.

Η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα κρίθηκε τελικά αναγκαία, προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. ώστε να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα τούτη την κρίσιμη στιγμή έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό με σκοπό βέβαια να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Και φυσικά αυτή η τόσο σημαντική βοήθεια είναι ανιδιοτελής.

Ο ιδιωτικός τομέας, λοιπόν, είναι εδώ και δηλώνει «παρών», δίνοντας «ανάσα» στο σύστημα με την παραχώρηση στη διαχείριση των υγειονομικών αρχών στελεχωμένων δομών του, που θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο των δημόσιων νοσοκομείων.

Στο Υπουργείο Υγείας για περιστατικά Covid παραχωρήθηκε το «Ιατρικό Περιστερίου»

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, όπως έγινε ευρέως γνωστό, με επιστολή του προέδρου του Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχώρησε εθελουσίως στο Yπουργείο Υγείας το «Ιατρικό Περιστερίου», με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Έτσι το Ιατρικό Περιστερίου νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

H μονάδα αυτή του Ιατρικού έχει δυναμικότητα 70 συμβατικών κλινών και 6 ΜΕΘ. Όλα διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στα δημόσια νοσοκομεία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πίεση, που, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει όλο τον Μάρτιο.

«Ο Όμιλός μας έκανε το αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κοκκινίσει, δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και να μη συνδράμει με όλες τις δυνάμεις που έχει για τη βοήθεια του Ε.Σ.Υ.» λέει στο zougla.gr o πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε προσφέρει στο Ε.Σ.Υ. και συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Οφείλω μεγάλες ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής. Αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και πήραμε την απόφαση να πράξουμε το αυτονόητο, να δώσουμε την κλινική για Covid περιστατικά. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το κάναμε και φυσικά σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου “Aττικόν”. Aυτή τη στιγμή η κλινική διαθέτει 70 κλίνες και 6 ΜΕΘ» προσθέτει.

«Τα 36 χρόνια που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, η ελληνική κοινωνία μάς έχει αγκαλιάσει. Τώρα κάτι πρέπει να της επιστρέψουμε. Αυτή η κίνηση είναι μια επιστροφή στον ελληνικό λαό για αυτά που μας έδωσε απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει.

Ο δρ Αποστολόπουλος αποκαλύπτει ακόμα πως στα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου είναι η δημιουργία του Ιατρικού Πάρκου, αλλά και ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής.

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε:

 

Ο όμιλος Hellenic Healthcare Group διαθέτει την κλινική «Λητώ» για περιστατικά Covid-19

Σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Αρχές, το «Λητώ» έχει τεθεί κι αυτό από σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Ομίλου HHG.

Σε συνέχιση της πολύμηνης, αδιάκοπης και άριστης συνεργασίας που είχε ο Όμιλος με το Υπουργείο Υγείας, το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολυάριθμων ενεργειών που έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη ημέρα της υγειονομικής αυτής κρίσης, το Hellenic Healthcare Group έχει προσφέρει και εξακολουθεί να παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεγάλο αριθμό κλινών ΜΕΘ, επανειλημμένη υποστήριξη με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό όπου παρέστη ανάγκη για τη στήριξη του δημοσίου Συστήματος Υγείας, καθώς και σημαντικό αριθμό κλινών νοσηλείας ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας. Η ιδιωτική κλινική «Λητώ» τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Αυτές τις ημέρες υπάρχει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στην Αττική. Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, παρόλο που ο ιδιωτικός τομέας έχει προσφέρει κλίνες σε ασθενείς non Covid. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και έτσι αποφασίσαμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια. Οργανώσαμε αυτή την επιχείρηση και από σήμερα το “Λητώ” μπορεί να φιλοξενήσει 85 ασθενείς με κορωνοϊό. Επίσης η κλινική διαθέτει και 2 κρεβάτια για πιο βαριά περιστατικά» λέει στο zougla.gr o Ανδρέας Καρταπάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «ΥΓΕΙΑ» .

«Τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Ομίλου HHG  στην Αττική (Υγεία, Μητέρα, Μetropolitan Hospital & Metropolitan General) έχουν συνδράμει το “Λητώ” με  νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς σχετικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι,λοιμωξιολόγοι, καρδιολόγοι,ακτινολόγοι.  Έχουμε κάνει καλή οργάνωση και υπάρχει μεγάλη επάρκεια προσωπικού προκειμένου να καλύπτουμε 24 ώρες το 24ωρο όλους τους ασθενείς» προσθέτει.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο Όμιλος ήταν και συνεχίζει να είναι δίπλα στο Ε.Σ.Υ. παρέχοντας  κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά και απλής νοσηλείας για ασθενείς non Covid. Eπίσης συνεπικουρούμε εφημερίες, όπως του νοσοκομείου Θριασίου και του Ασκληπιείου Βούλας» διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καρταπάνης.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης