Άμεσες λύσεις για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι του τουρισμού ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού κ. Θεοχάρη οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και της Ρόδου.

Τα εργατικά κέντρα των δύο νησιών ζητούν λύσεις που θα βοηθήσουν συναδέλφους τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο να πάρουν ένα βοήθημα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου στις περιοχές τους. Ένα από τα αιτήματα σχετίζεται με τη δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορά τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας και των επιδομάτων στους εργαζομένους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης βάσει των εξαγγελιών κυβερνητικών παραγόντων και να υπάρξει μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους. Επίσης ζητείται η άμεση ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας των εποχιακά απασχολούμενων και ειδικά αυτών που δεν κατάφεραν να εργαστούν πέρσι και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα που απαιτούνται για την ανανέωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους προέδρους των εργατικών κέντρων, υποβλήθηκε αίτημά που αφορά στην εμφάνιση των ενσήμων από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες που εγκυμονούν να λάβουν το επίδομα λοχείας, καθώς υπάρχει όπως τονίζουν, κίνδυνος να χαθεί. Παράλληλα από τους υπουργούς ζητείται, να υπάρξει πρόβλεψη για τους νέους που το 2020 θα έπαιρναν πρώτη φορά ανεργία, επισημαίνοντας ότι, εκεί όπου ως εποχικοί πρέπει να έχουν 50 ένσημα, ο Ο.Α.Ε.Δ, ως νέους ασφαλισμένους, ζητά ογδόντα 80 πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω συγκυριών.

Τέλος, ένα ακόμη αίτημα των προέδρων σχετίζεται με τους εποχιακούς οι οποίοι εργάστηκαν σε 12μηνης λειτουργίας επιχειρήσεις και φέτος, εξαιτίας της πανδημίας οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων, αλλά ένα μικρό μέρος αυτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαρακτηριστούν ως εποχικοί καθώς οι επιχειρήσεις δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης