Σοβαρές καταγγελίες για «απαράδεκτη συμπεριφορά» και διαρκές bullying από τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ωρωπού προς μαθητές, καθηγητές και γονείς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η κατάσταση στο σχολείο είναι εκρηκτική τους τελευταίους μήνες, όπου έχει κορυφωθεί με καθημερινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, σοβαρά επεισόδια, καταγγελίες και μηνύσεις. Μάλιστα, το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό 

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στο ΕΠΑΛ Ωρωπού αμέσως μετά την άφιξη της συγκεκριμένης διευθύντριας το 2018, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα.

Οι καταγγελίες αφορούν λεκτική και σε κάποιες περιπτώσεις σωματική βία σε μαθητές, αλλά και φραστικές επιθέσεις σε καθηγητές. Μάλιστα, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές ζήτησαν επείγουσες μεταθέσεις ή μετακινήσεις προκειμένου να αποφύγουν την απαράδεκτη συμπεριφορά της διευθύντριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση ξέφυγε ακόμη περισσότερο με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, όταν, μετά από κατάληψη που έκαναν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου για να καταγγείλουν την ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά της διευθύντριας, εκείνη τους κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Η περιπέτεια των καταγγελλόντων δεν σταμάτησε όμως εδώ, καθώς οι μαθητές του σχολείου έτρεχαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν το αυτόφωρο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να θέλουν πολλοί από αυτούς να σταματήσουν την εκπαίδευσή τους.

Στον εισαγγελέα οκτώ μαθητές

Ωστόσο, οκτώ παιδιά, παρά τους φόβους τους, έφτασαν στον εισαγγελέα με σοβαρές κατηγορίες.

Επί δύο μήνες βρισκόταν σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, κατά την οποία κατέθεσαν περίπου 30 άτομα, καθηγητές, μαθητές και γονείς, περιγράφοντας περιστατικά και συμπεριφορές που ήδη έχουν καταγγελθεί. 

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά της διευθύντριας

Οι περισσότεροι καταγγέλλοντες μιλούν για εκδικητική συμπεριφορά προς το πρόσωπό τους και για συνεχείς τιμωρίες και αποβολές δίχως σημαντικό λόγο. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως η διευθύντρια προέβη και σε σωματικούς ελέγχους, ενώ προχωρούσε και σε δημόσιες προστριβές και προσβολές σε καθηγητές και γονείς που ήταν ενάντια στην απαράδεκτη συμπεριφορά της.

«Από την κατάληψη και μετά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς. Βρίζει τα παιδιά και τους γονείς τους με ακατονόμαστες εκφράσεις. Τους αποκαλεί καθημερινά “γουρούνια”, “σκουλήκια”, “ναρκομανείς” και “ρουφιάνους”. Βρίζει και απειλεί ακόμα και τους συναδέλφους της. Έχουν κάνει και οι καθηγητές καταγγελία. Είναι ντροπή να βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος σε αυτή τη θέση», ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Ελεύθερας.

«Τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, έχει χτυπήσει πολλά από αυτά, βρίζει τους συναδέλφους της», πρόσθεσε.

Πρόεδρος του 15μελούς

«Σχεδόν κάθε μέρα μάς προσβάλλει και μας απειλεί. Προσωπικά με ανάγκασε να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση για να παραιτηθώ από πρόεδρος του 15μελούς επειδή με συνέλαβε ένας καθηγητής να κάνω χρήση κινητού ενός συμμαθητή μου. Ζήτησα συγγνώμη. Ανέλαβα την ευθύνη για την πράξη μου και θα δεχόμουν την τιμωρία διότι ξέρω πως το κινητό απαγορεύεται. Όμως, η διευθύντρια με εξευτέλισε. Με εκβίασε να μη με αποβάλει και σε αντάλλαγμα να παραιτηθώ από πρόεδρος 15μελούς. Προσέβαλε και τιμώρησε με αποβολή και τον συμμαθητή μου που ήταν ο κάτοχος του κινητού και δεν είχε ευθύνη (…) Ζούμε με τον φόβο των ύβρεων, των προσβολών και των αποβολών», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς.

«Το ΕΠΑΛ Ωρωπού δεν έχει αλήτες και αλήτισσες όπως αποκαλεί νυχθημερόν τα παιδιά. Δεν είναι σωφρονιστικό κατάστημα να κάνει καψώνια και στερήσεις στα παιδιά. Θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά και το βράδυ δεν κοιμούνται από την παραβατική συμπεριφορά αυτής της κυρίας. Ζητούμε την απομάκρυνση της “χθες”, για να μπορέσει πάλι το ΕΠΑΛ Ωρωπού να αναπτυχθεί. Φεύγουν οι καθηγητές. Φεύγουν και τα παιδιά. Για του χρόνου δεν θα υπάρχουν παιδιά στην Α’ τάξη. Πού θα πάει όλο αυτό;», επισημαίνει η γενική γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Κωνσταντίνου.

Στην Κεραμέως το θέμα

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόσο μετά το υπόμνημα που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και μετά από πιο πρόσφατη καταγγελία τους στις 10 Μαρτίου. 

«Η σχολική μονάδα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ηρεμία και συνάφεια. Οι άνθρωποι που κάθε μέρα βρίσκονται στο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ βιώνουν έναν μόνιμο πόλεμο που αποσυντονίζει τους πάντες από το έργο τους είτε μαθητές είτε καθηγητές. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεραστεί για όλους» καταλήγει η καταγγελία Γονέων και Κηδεμόνων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης