Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μία διεμφυλική κοπέλα 31 ετών ζούσε επί μία δεκαετία απομονωμένη και κλεισμένη σε μία τρώγλη στη Ρόδο, η οποία δεν διέθετε ούτε καν παράθυρα. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η 31χρονη δεν δεχόταν επισκέψεις και ζούσε στην απόλυτη απομόνωση επί μία δεκαετία, κυριολεκτικά ως έγκλειστη. Εδώ και τρεις ημέρες, η γυναίκα νοσηλεύεται σε δομή, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μετά την επέμβαση αστυνομικών που την εντόπισαν σε άθλια κατάσταση, εκτελώντας τη σχετική δικαστική εντολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου, αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που ζούσε με τους ηλικιωμένους γονείς της. 

Η 31χρονη φέρεται να έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια ρατσισμό και να βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της. Λόγω κατάθλιψης, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό περίγυρο, μην έχοντας υποστήριξη από τους γονείς της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» Ρόδου, «οι σκηνές που κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα και μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την μεταφορά της χθες στο νοσοκομείο δεν περιγράφονται εύκολα. Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης