Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργή, απόγνωση και, κυρίως, έλλειψη ελπίδας και προοπτικής αποτελούν τα συναισθήματα χιλιάδων κατοίκων του Πύργου Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εδώ και μεγάλο διάστημα, με σκουπίδια, μπάζα και κάθε λογής απορρίμματα να παραμένουν επί 1,5 τουλάχιστον χρόνο σε διάφορα σημεία της υπαίθρου, ακόμα και στα πράνη των εθνικών οδών.

Ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο zougla.gr εξηγεί το πρόβλημα: «Επί της ουσίας το πρόβλημα ξεκινάει από τον χωροταξικό σχεδιασμό και από την αδιαφορία των τοπικών αρχών, που θέλουν να επιδεικνύουν μόνο έργα βιτρίνας. Έχουν δημιουργηθεί πραγματικές τοξικές βόμβες γύρω από την πόλη σε πάρα πολλά σημεία, περιμετρικά της πόλης και σε χωριά της Ηλείας, και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Μέχρι πρότινος η απόρριψη των σκουπιδιών γινόταν ακόμα και μέσα στο στάδιο της πόλης, αλλά ευτυχώς αυτό σταμάτησε μετά από καταγγελίες. 

​Επανειλημμένα ο ιατρικός σύλλογος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας και συγκεκριμένα περιστατικά ασθενειών που προέκυψαν από αυτή την κατάσταση
»Επανειλημμένα ο ιατρικός σύλλογος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας και συγκεκριμένα περιστατικά ασθενειών που προέκυψαν από αυτή την κατάσταση, ενώ προκαλούνται και πολλές πυρκαγιές το καλοκαίρι. Δυστυχώς, όπως είναι τα πράγματα, δεν υπάρχει προοπτική να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο δήμος αφορούν μόνο στη μεταφορά των σκουπιδιών, και όχι, για παράδειγμα, σε δράσεις ανακύκλωσης, που θα μπορούσαν να επιλύσουν το πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος Μαίρη Αναστασίου ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την τραγική κατάσταση που επικρατεί. Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, θεωρεί ότι επίτηδες δεν δίνεται λύση από τους αρμόδιους φορείς, καθώς είναι θέμα «παρεμβάσεων ώστε η διαχείριση των σκουπιδιών να καταλήξει σε συγκεκριμένους ομίλους. Έχουν γίνει προσπάθειες από αρκετές δημοτικές αρχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έχουν γίνει ενέργειες οι οποίες για κάποιον λόγο… πάντα σταματούν» σημειώνει, μεταξύ άλλων, με νόημα.

«Από τριακονταετίας έχουν τάξει τα σκουπίδια σε συγκεκριμένους, είναι πολλά τα λεφτά, και μέχρι τότε την πληρώνει ο τόπος» καταλήγει.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί:

Εθνική Οδός Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας

Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών:

Λίμνη Μουριάς:



Δρόμος Σπιάτζας-Κατακόλου, 50 μέτρα από τη θάλασσα:



Είσοδος στην πόλη του Πύργου:

Στάδιο Πύργου, ξεφόρτωμα μπαζών στο… έδαφος:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης