Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών προχώρησε ένας πρώην υπάλληλος των εγκαταστάσεων κάνοντας λόγο για απαράδεκτες συνθήκες που θέτουν τη ζωή των ζώων που φιλοξενούνται εκεί σε σοβαρό κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάκης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατά το παρελθόν εργαζόταν στο κυνοκομείο, μίλησε στο zougla.gr για τη διαβίωση των σκυλιών στις εγκαταστάσεις αποκαλύπτοντας μία ζοφερή πραγματικότητα στην οποία κυριαρχούν η έλλειψη φαρμάκων, η βρομιά, ο εγκλεισμός και οι τραυματισμοί από τους καβγάδες των ζώων, που έχουν ως αφορμή λίγο φαγητό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω κυνοκομείο τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας -και πάλι για αρνητικούς λόγους-, καθώς και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες για την κακή διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών που διαβιούν σ’ αυτό.

Όπως λέει άλλωστε και ο κ. Γιαννακόπουλος, «η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι γνωστή». Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται είναι ο αριθμός των σκυλιών, που είναι υπερβολικά μεγάλος, η ποσότητα της τροφής που δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να τσακώνονται και να αλληλοσπαράζονται για μία κροκέτα, η έλλειψη των φαρμάκων για τη θεραπεία και τους τραυματισμούς των ζώων, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που δεν επαρκεί για τη σωστή φροντίδα των σκυλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό φάνηκε και πρόσφατα, λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, όταν ο κ. Γιαννακόπουλος, περνώντας έξω από τις εγκαταστάσεις, άκουσε τις κραυγές των ζώων που μάχονταν για λίγο φαγητό.

«Σαν εθελοντής φιλόζωος, τάιζα κάποια σκυλιά που κυκλοφορούσαν γύρω από το Δημοτικό Κυνοκομείο, όταν άκουσα τις κραυγές των ζωών που τσακώνονταν για τη λιγοστή τροφή που είχαν. Υπήρξαν δύο υπάλληλοι που προσπαθούσαν να τα χωρίσουν, αλλά δεν τα κατάφερναν. Τότε εγώ, σαν πρώην υπάλληλος, πήδηξα τα κάγκελα και τα προσέγγισα. Από όταν έληξε η σύμβασή μου, πήγαινα ως εθελοντής, γιατί τα ζώα είναι πολύ φιλικά και είχα δεθεί. Δυστυχώς η τροφή δεν επαρκεί. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι κάνουν ό,τι μπορούν. Υπάρχει και κάποιος γιατρός, αλλά μπορεί να κάνει περιορισμένα πράγματα. Ευτυχώς υπάρχει μία φιλοζωική που προσφέρει τροφή. Στον χώρο ζουν περίπου 500 ζώα και οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Ζουν μέσα στις λάσπες. Η δημοτική αρχή γνωρίζει τι συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε πως περιγράφει την κατάσταση ο κ. Γιαννακόπουλος

 

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο αυτόν είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr και στα οποία αποτυπώνονται πλήρως οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν αυτές οι ψυχές. 

Το zougla.gr επιχείρησε επανειλημμένως να συνομιλήσει με τη δημοτική αρχή των Σερρών, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης