Οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τις μίζες από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, μετά την απόρριψη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, της αίτησης αναίρεσης που υπέβαλαν τέσσερις από τους συνολικά 13 Γερμανούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πρόκειται για τους Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ, οι οποίοι έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για ακυρότητα της διαδικασίας, παραβίαση του δεδικασμένου και της μη αυτοενοχοποίησης, ενώ υποστήριζαν ότι το παραπεμπτικό βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βουρλιώτης έκρινε, ωστόσο, ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, αντικρούοντας τους λόγους που προβάλλονται στην αίτηση αναίρεσης. 

Υπενθυμίζεται πως με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν     συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για τη «σύμβαση 8002», που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι επίσης οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία καθώς και  της συνέργεια στις πράξεις αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης