Όχι μόνο δεν ήταν ζημιογόνα η επίδικη σύμβαση του ΟΤΕ με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του δικτύου του αλλά ήταν ένα «γιγάντιο πρόγραμμα», επωφελές “χρηματοοικονομικά” για τον Οργανισμό αφού η απερχόμενη τότε διοίκηση της γερμανικής εταιρίας …το έδωσε “σκοτώνοντας” τις τιμές”. Τάδε έφη ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάς Πρόδρομος Μαυρίδης, ξεκινώντας την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens.

Απολογούμενος ο κ. Μαυρίδης κατηγόρησε μάλιστα τον ΟΤΕ πως μετά το 2000 με συγκεκριμένες τακτικές του, προκαλούσε πρόβλημα στην ελληνική Siemens κάνοντας κάποιες φορές “έξαλλους τους Γερμανούς”. Όπως υποστήριξε, “μετά το 2000 ο ΟΤΕ άρχισε την πολιτική “τώρα είμαι καλά στα πόδια μου, τώρα θα σας δείξω εγώ. Πίεζαν εκ του ασφαλούς. Δεν πλήρωναν τιμολόγια .Κάναμε διαπραγματεύσεις επί ένα χρόνο και ενώ ήδη είχε εγκατασταθεί σε όλη την χώρα το δίκτυο. Εγώ τι να κάνω; Να πάω να ξηλώσω το δίκτυο; Ο ΟΤΕ έλεγε εγώ θέλω εκπτώσεις και δεν τηρώ τις προγραμματικές μου δεσμεύσεις. Μας πίεζαν συνεχώς και αδιαλείπτως. Το 2003 για παραγγελίες συνολικού κόστους 36 εκατομμυρίων ευρώ η έκπτωση που δώσαμε ήταν 15 εκατομμύρια, 41 τοις εκατό έκπτωση. Αυτή είναι η διαδικασία του “βλαφθέντος , του μη ωφεληθέντος ΟΤΕ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μαυρίδης ο οποίος επέμεινε στην …καθαρότητά του, επικαλούμενος αποφάσεις της Ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης, είπε πως δεν δωροδόκησε κρατικό υπάλληλο και ούτε διακίνησε χρήματα για παράνομες πληρωμές παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρίας. Όσο για την επίμαχη σύμβαση …προκάλεσε τον ΟΤΕ να ζητήσει αναπροσαρμογή τιμών. “Αφού η σύμβαση είναι ανοικτή, γιατί δεν ζητά λοιπόν ο ΟΤΕ την εφαρμογή και της ρήτρας για την αναπροσαρμογή των τιμών; Να σας πως εγώ γιατί δεν το κάνει. Γιατί θα του κοστίσει 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ. Αν έχει ζημιωθεί ας το κάνει λοιπόν να το δούμε”, είπε ο κ. Μαυρίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης